4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Αργοναύτες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3 & ΠΕΜΠΤΗ 3/3

Την Τετάρτη 2/3 & την Πέμπτη 3/3 τμήμα των μαθητών του σχολείου μας προχώρησε σε αποχή από τα μαθήματά  τους.  Την Τετάρτη ο αριθμός τους ήταν περιορισμένος αλλά την Πέμπτη ήταν περίπου το 50% της δύναμης του σχολείου.  Μέλη του συλλόγου μας ήταν παρόντα και προσπάθησαν να καταλάβουν τα αιτήματα των παιδιών και να προσπαθήσουν να τα προωθήσουν προς επίλυση.  Έγινε διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους των παιδιών και μετά από συζήτηση και με τη διεύθυνση καταφέραμε να επιστρέψει η πλειονότητα στα μαθήματα.  ΄
  Παρακαλούμε τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τα προβλήματά τους και να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για την επίλυσή τους.
Βασίλης Διαβάτης (πρόεδρος, 6932543845)

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσο του προέδρου του συλλόγου όσο και του διευθυντή του σχολείου, να πείσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Στόχος μας όμως πρέπει να είναι παράλληλα, όχι να τα αποτρέπουμε από κινητοποιήσεις (είναι ολοένα και πιο αναγκαία η συσπείρωση όλων στις μέρες μας), αλλά να τα πείσουμε ότι η όποια κινητοποίηση αποφασίζουν θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και στοχευμένη ώστε να μπορεί να έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, αν και δεν κάναμε κάτι περισσότερο από το καθήκον μας. Η θέση μου για την αποχή είναι σαφής: Θα πρέπει τα αντανακλαστικά και η αντίδραση μας να είναι ανάλογη της πρόκλησης και να μη χαρακτηρίζονται οι κινήσεις μας από αμετροέπεια. Η αποχή από τα μαθήματα είναι εξαιρετικά σοβαρή αντίδραση και μόνο ως ύστατη λύση μπορεί να εξεταστεί. Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο στερούνται της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε σχολείο, αγαθό ύψιστης σημασίας για τα παιδιά. Δεν πρέπει να το χαραμίζουμε για λάθος λόγους.
    Βασίλης Διαβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή