4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Αργοναύτες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18/11/2011

Εισήγηση Δ.Σ.

Απολογισμός
Ο Σύλλογος πιστεύουμε ότι έχει σταθεί στο πλευρό τόσο της Διεύθυνσης του Σχολείου όσο και των μαθητών.
Ορισμένες από τις δραστηριότητες:
- Επιδιόρθωση και βαφή ντουλαπιών με εθελοντική εργασία την 20/3/11.
- Οργάνωση και υποστήριξη των δύο χοροεσπερίδων των μαθητών, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, από τις οποίες συγκεντρώθηκαν χρήματα για την στήριξη του σχολείου και των δραστηριοτήτων μας.
- Οικονομική υποστήριξη του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και των προγραμμάτων του σχολείου μας (Κόσμημα, Ψηφιδωτό, Θεατρική ομάδα κλπ)
- Αγορά και τοποθέτηση μεταλλικών βάσεων για ποδήλατα, που εξυπηρετούν πολλούς μαθητές.
Συμπληρωματικά, με πρωτοβουλία του Προέδρου, δημιουργήσαμε διαδικτυακό χώρο (μπλογκ) ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων (http://sgargonautes.blogspot.com).
Τέλος, και κυριότερο, κατά τις πρόσφατες καταλήψεις επιδιώξαμε με τακτικές και πολύωρες συναντήσεις με τα παιδιά και τους γονείς τους, να τους εξηγήσουμε τη συμπαράστασή μας για τα προβλήματα του σχολείου και να πιέσουμε τους αρμοδίους για την επίλυσή τους.

Προγραμματισμός
Επιδιώκουμε την όσο το δυνατό πιο έντονη παρέμβαση του Συλλόγου μας στα θεσμικά όργανα που συμμετέχουμε (π. χ. Συμβούλιο σχολικής κοινότητας, Σχολικό Συμβούλιο, Ένωση Γονέων Αργυρούπολης) και προς τον Δήμο για θέματα υποδομών του σχολείου (βάψιμο μέσα-έξω, συντήρηση τουαλετών κλπ).
Έχουμε ζητήσει από την Διεύθυνση του Σχολείου την ενεργοποίηση και τακτική συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου. Επίσης, σκοπεύουμε να ζητήσουμε μια άτυπη επαφή με τη Διεύθυνση του σχολείου μια φορά το μήνα για την ανταλλαγή απόψεων.
Ενόψει των επαναλαμβανόμενων παραβατικών συμπεριφορών κάποιων μαθητών, θα οργανώσουμε συζητήσεις με ψυχολόγο που θα ενημερώσει όλους μας για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων επικοινωνίας με τα παιδιά. Στόχος είναι να βοηθηθούν κυρίως οι γονείς και τα παιδιά που έχουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Για το σκοπό αυτό έχουμε έρθει σε επαφή και με την ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιού – εφήβου) για διοργάνωση ενημερώσεων μαθητών & γονέων.
Θεωρούμε επίσης απαραίτητη και την ενημέρωσή μαθητών και γονέων για θέματα ασφαλής χρήσης του Διαδικτύου. Για το σκοπό αυτό επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αρμόδια υπηρεσία του (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και αναμένουμε τον προσδιορισμό ημερομηνίας  για την ημερίδα εντός του 2012.
Τις τελευταίες μέρες είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα παιδιά και τη διεύθυνση για την διοργάνωση του party την επόμενη εβδομάδα. Επίσης σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το πρώτο reunion αποφοίτων σύντομα και ζητούμε, αν κάποιοι γονείς είναι απόφοιτοι του σχολείου, να μας βοηθήσουν.
Τέλος καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο σύλλογο μέσα από τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, στις 7,00 μμ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου